Имаме удоволствието да Ви поканим на изложба „Условия“! Тя има за цел да събере на едно място двама млади автори, творящи в областта на пластичните изкуства. Катя Поцкова и Александрина Иванова споделят едно ателие от години, но за първи път съпостасвят творбите си в изложба от подобен характер.
Изложбата цели да представи контраста между стиловете на работа и концептуалните идеи на двама автора, които съумяват да запазят творческата си идентичност.
„Взаимоотношения“ е темата на Катя, а творбите на Алекс са обединени под името „Природата, цвета и звука“.
Темите спазват две различни линии на движение, но концепциите им се допълват в една симбиоза от връзката между сетивното и емоционалното.
Катя и Алекс разработват тези теми от няколко години насам. Като отделни автори, те спечелват проект по програма ТВОРЧЕСКИ ИНИЦИАТИВИ 2020. Благодарение на него, те успяват да завършат този творчески цикъл, съставен от пластики и медални форми и решават заедно да представят творбите си в обща изложба. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“и цели финансиране на разходи за създаване на артистични проекти на културни дейци в многообразни сфери на изкуството и културата.
В проекта е заложено онлайн представяне на творбите от момента на зараждане на идеята, през процеса на изработка, до финализиране и физическа репрезентация в галерия.
Тази изложба е само първата част от множество представяния. Нейната цел е да стимулира млади автори и хора, които искат да започнат да се занимават с изкуство, предоставяйки им възможността да видят цялостния процес при създаването на художествена творба по достъпен, ангажиращ и интерактивен начин.